SEKCIONA Garažna vrata

Sekciona vrata su sistem za zatvaranje garaža, otvaraju se paralelno sa plafonom.divider


Garažna vrata

Jednom kada se odlučite za kupovinu novih garažnih vrata, dilema koja se javlja jeste – kupiti rolo ili sekciona garažna vrata? Ako niste upoznati s garažnim vratima, vjerovatno ne znate koja od njih su kvalitetnija, jeftinija i pouzdanija te zašto bi uopšte odabrali jedan, a zašto drugi tip vrata. Zbog toga smo tu i sa ponosom Vam predstavljamo naša SEKCIONA VRATA.

divider

Izrađena su od termo panela koja se slažu iz horizontalnih sekcija. Uobičajena visina za garažna vrata je 4 ili 5 horizontalnih sekcija.

Prednost ovakvih vrata je što zauzimaju malo prostora prilikom otvaranja, tj. ostavljaju vam iskorišten cijeli prostor, a prilikom otvaranja slažu se na strop. Dostupna su tri sistema otvaranja: mehanički, elektro i daljinski

Jednostavnost i lakoća rukovanja kao i ugradnja motora učinit će vašu garažu maksimalno iskorištenom, a vaše će vozilo biti sigurno.

SEKCIONA (SEGMENTNA) GARAŽNA VRATA

Sekciona ili segmentna vrata se otvaraju okomito i zaustavljaju se ispod stropa, tako da štede prostor. Sekcijska garažna vrata izrađena su prema visokim sigurnosnim,funkcionalnim i estetskim zahtjevima te su izrađena od visokokvalitetnih materijala.<

Naša sekcijska garažna vrata odlikuje vrhunska kvaliteta i najbolja toplinska izolacija. Paneli sa poliuretanskom jezgrom zajedno sa priborom za ugradnju predviđenim za konstantno korištenje čine vrata vrhunskim proizvodom.

Način funkcioniranja rolo vrata:

Sekciona vrata se mogu otvarati mehaničkim, elektronskim ili daljinskim putem.

U slučaju nestanka struje, vrata mogu se otvarati uz pomoć mehanizma s unutrašnje strane. Upotrebom senzora pokreta osigurava se slobodan prolazak ljudi i vozila i prekida se silazni pokret vrata kada nailazi na prepreku, izbjegavajući na taj način ozljede ili oštećenje imovine. Takođe postoji mogućnost korištenja automatizacije pomoću tastera sa šifrom ili ključa koji pomažu u slučaju gubitka ili uništenja daljinskog upravljača.

Vanjsko svjetlo se postavlja kako bi signaliziralo rad garažnih vrata.

Garažna vrata iz našeg asortimana se izrađuju po meri i želji kupca.

Vrata se podižu vertikalno do visine plafona nakon čega ostaju u horizontalnom položaju ispod plafona, a mogu se podizati i ostati u vertikalnom položaju što se uglavnom primjenjuje kod visokih objekata. Na garažna vrata se mogu ugraditi i takozvana pješačka (prolazna vrata) čime se izbjegava stalno podizanje istih u slučaju prolaza ljudstva. Ovime se postiže manja autonomija rada samih vrata kao i duži vijek trajanja. Vrata odlikuje visoka zvučna i termo izolacija. Sekciona ili segmentna vrata su najoptiminalnije i najbolje rješenje jer ista ne zauzimaju prostor ni ipred ni unutar same garaže.

Svi materijali koji se koriste u izradi garažnih vrata su usaglašeni sa Evropskim standardom kvaliteta.

Otvaraju se vertikalno i gotovo ne zauzimaju garažni prostorRazličiti načini ugradnje za savršen finalni dojam.Konstrukcija sekcionih vrata:

Konstrukcija sekcionih vrata

Primjeri slika ugrađenih garažnih vrata

Slike su simboličnog karaktera. Za više slika pogledajte naše reference u opciji projekti.

ISO standardi

ISO standardi

Mrkaljević d.o.o. podliježe ISO standardima kvalitete i to: ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001.

Montaža

Montaža

Svi proizvodi iz firme Mrkaljević podliježu profesionalnoj montaži od strane našeg stručnog tima poštujući sve dogovorene rokove isporuke.

Garancija

Garancija

S-Mrkaljević d.o.o. Vam obezbjeđuje sigurnu i kvalitetnu garanciju u trajanju i do 10 godina na naš asortiman AL-u i PVC stolarije.

Tradicija

Tradicija

Mi smo sa Vama od 1990. godine što je dobar pokazatelj naše tradicije i kvalitete koju pospješujemo iz dana u dan.
Brendovi sa kojima radimo

Preduvjet kvalitetnog proizvoda su pažljivo birani materijali. Naš kvalitet potvrđuju najbolji svjetski brendovi.

KOMMERLING PROFIL - S-Mrkaljevic - EXCLUSIVE HOLDING CH
ALIPLAST PROFIL - S-Mrkaljevic - EXCLUSIVE HOLDING CH
PVC VRATA - MODEL CLASSIC (S-KRKALJEVIC | EXCLUSIVE HOLDING CH)
PVC VRATA - MODEL CLASSIC (S-KRKALJEVIC | EXCLUSIVE HOLDING CH)
PVC VRATA - MODEL CLASSIC (S-KRKALJEVIC | EXCLUSIVE HOLDING CH)
PVC VRATA - MODEL CLASSIC (S-KRKALJEVIC | EXCLUSIVE HOLDING CH)
PVC VRATA - MODEL CLASSIC (S-KRKALJEVIC | EXCLUSIVE HOLDING CH)
PVC VRATA - MODEL CLASSIC (S-KRKALJEVIC | EXCLUSIVE HOLDING CH)